$izoSuru No:6 — kırmızı


$izoSuru #6 — kırmızı

  • Buddy Holly – Everyday (1957)
  • The Smiths – I Know It’s Over (1986)
  • The Concretes – New Friend (2004)
  • Eleanor Friedberger – I Won’t Fall Apart On You Tonight (2011)
  • Vampire Weekend – Jonathan Low (2010)
  • Mr. Big – Wild World (1993)
  • Blondie – Maria (1999)
  • Takalo, Pirritx & Porrotx – Maite Zaitut (2006)
  • La Oreja de Van Gogh – La Niña Que Llora en tus Fiestas (2011)
  • Stevie Nicks – Rock and Roll (2007)
  • Elastica – Smile (1995)
  • Therapy? – Sister (1999)
  • + Emre Sururi’den terennümler, bir şeyler, bir şeyler…

İndirmek için bu bağlantıyı takip ediniz / Please follow this link to proceed with download.

Çözülmesi gereken gizemler:
# Neden ansızın Lamia’dan bahsediliyor, bağlantı nedir? Neden o ana kadar kısık olan ses, normale dönüyor? (ya da dönüyor mu?)
# Eclipse ile Twilight aynı vimpir şeyleri midir?
# "Steve Nicks’in Led Zeppelin’in Rock and Roll’unun cover’ını koymak" tümcesi, kaçıncı dereceden bir zincirleme isim tamlamasıdır, Scrabble’da kaç puan getirir?

"Sister" Semi-Detached‘den değil, Suicide Pact – You First‘ten. Lean into it‘in kapağı binaya geçirmiş bir lokomotif değil, duramayıp istasyon binasından çıkmış bir lokomotif. Bu B.’nin (N.’nin) ilgili blog girişi, bu da Noche De Paz (Stille Nacht). Üçleme fikri devam ediyor, listeler hazır, bakalım…

“$izoSuru No:6 — kırmızı” için 10 yorum

  1. Biz biliyoruz da mı yorum yazıyoruz 🙂 — Sen bir dahakine şarkılarını şuna mırıldan, internetin gücü adına bulur o sana.

  2. ahh ahh! — bizim zamanimizda yoktu boyle seyler, cikolatalarin parlak kagitlarindan database yapardik… simdi her sey hazirda… 8P 8)

  3. Tell Me Lies, Tell Me Sweet Little Lies — Elin(iz)e sağlık yahu. Özlemişim.
    Zat-ı şahaneleri Fleetwood Mac’in ilk zamanlarını sevmekte ve fakat sonradan üyeleri değişip de poplaştığı (benim sevmeye başladığım) dönemi ise lanetlemekteler. 😉
    Alyson Hannigan benzetmenle pek eğlendim.
    Bu arada, “lamia” aynı zamanda “ışık saçan” anlamına da geliyor. Bu sayede, bendeniz “ışık saçan gözüm”üm. 😉

  4. LDK/HDF — Biz de özlemiştik, Bengü tam bir “natural” çıktı şekerim, kendisiyle hemen iki podcastlik anlaşma yaptık (yapmışızdır herhalde).

    Patron’un ne sevdiğini tutturmak bir zorluk, hangi zamanlarını tutturmak apayrı bir zorluk anlaşılan, olsun, biz de siz kraliçem için çalmış olalım o halde! (“sen yemezsen Burçak’a veririm bak!” gibi oldu 8).

    Alyson Hannigan’ı (hay eline sağlık, hatırlayamamıştım bir türlü adını, görünce hemen yandı tabii ampul) pek severdim ilk zamanlarında (öyle böyle değil), sonra HIMYM başlayınca da sevmeye devam ettim, sonra da sevmemeye başladım (ben değil de, o büyüdü). Benzer şekilde, şimdi yazarken de çok garip geliyor ama Zoo Deschanel saygı/sevgimi “New Girl” tarumar etti. Bengü geçen gün ayıplıyordu: “insan hiç dizideki rolü nedeniyle bir kişi hakkındaki düşüncelerini değiştirir mi?” diye de, ben de cevap verdiydim (virdim): “Tabii sen de haklısın, sonuçta başından beri bizzat, yakınen tanışıyor olduğumuzdan kendileriyle… 8P”.

    Lamia mevzuuna niye girmiş idim, halen bilmemekteyim, seninle olan bağlantısındandır da diyemeyeceğim zira ancak senin yorumundan sonra o konuya aydım (ama ah keşke aklıma gelmiş olsaydı!). Bu vesileyle bizim buradaki Lamia’nın resmini alıntılayayım…

    Ayakları da perdeli. Bak ben hiç ışık saçan anlamını bilmiyordum… Ne güzel insanların güzel isimleri olması.

  5. halalula — Evet canim, Lamia hanimlardan olabiliyor Turkiye’de. Hatta su heykel, tanidigim(iz) bir matematik hocasi versiyonunun tahtaya biseyler yazarken siklopsi hastaligina yakalanmis haline benzemekte mesela 🙂

  6. ¡olé! — Benim tanidigim ilk (kanli canli) Lamia, dersanedeki Turkce hocasi idi… “Bizimkiler” dizisinden bir karakter gibiydi (“yazin: OYS 1993 Turkce sorusu…”), zaten dersanedeki hemen tum hocalar Bizimkiler dizi karakteri gibiydiler yaw. 8)

  7. üçleme — Uzun zamandır bekliyordum böyle bir podcasti çok iyi geldi. Ağzınıza sağlık. Sondaki Hidden track da pek güzeldi. Devamında iki tane daha olacağını bilmek bile güzel.

    Eleanor Friedberger’in I Won’t Fall Apart On You Tonight’ını daha önceki girdilerden biri sayesinde dinlemiştim, pek beğenmiştim, halen de beğeniyorum.

  8. uc de yetmez, 4 tane! — Merhaba Seyfettin! Listeler doldu tasti, bir jinjin, bir 80ler, bir de uzuuuuun bir indie seckisi bekliyor. Gectigimiz hafta Bengu’nun cok isi vardi, bu hafta benim cok isim olacak ama ondan sonra onumuz deniz (koca Ispanya’ya yaz gelmedi hala bu arada, ben utandim onun yerine, o hala yagmurdu ruzgardi devam ediyor).

    Eleanor Friedberger’i ben de vaktiyle cok dinlemistim, hala da dinliyorum. 8)

    Ben sana (ve senin nezdinde bu satirlari okuyan herkese) Delafe y Flores de Azul’dan bahsetmis miydim? Katalan arkadaslar, Barselona’dan, iyi cocuklar. Istanbul’a da ugramislar klip cekmek icin, eglenceli insanlar.. kiz cok tatli, sevimli bir sey (yalniz onun soyledigi bir sarkida (“hoy”) cok ciddi ve uzgun takiliyor, onun disinda); oglan da Espanyol’dan cok Turk oglanlara benziyor – bizim Coskun’u andiriyor biraz (tecavuzcu olani). Neyse, bir bak(in) bakalim, begenmezseniz paraniz iade.

    * Ciudadanos de un lugar llamado mundo
    * Espiritu santo
    * Río por no llorar

    (bir de bas asagi cektikleri bir klipleri daha var, benim beynime kan hucum ediyor seyrederken, o yuzden ona baglanti vermiyorum 8P)

  9. Başlıksız — Çapulculara özel çiçek şarkıları bekliyoruz..2013’ü ıskalama Sururi kardeş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir