Pardus, ben ve arkadaşlar..

ya da konvercıns, katalizör ve ben zaten… kem küm
Bir süre evvel bizzat Patron’dan (ta kendisi) -ki kendisi Linux’u telaffuz ettiğini gördüğüm ilk kişidir- fena bir azar yedim (hatta bir miktar da, onun haklılığını kabul ettikten sonra da/bile heat of the moment(um) ile bonusunu da aldım). Şimdi bu noktada bir açıklama getirelim ki, ben de rahatlayayım, ben de rahatlayayım (ben de rahatlayayım):

Pardus sevdiğimiz bir dağıtım olduğundan tercih sebebi. Yapımında arkadaşların çalıştığından kelli, bir miktar şımarmışım, normalde olmayacağım kertede samimi ve rahat davranmışım (bu biiir). Karşılaştığım sorunları buraya dizdim mi, dizdim ama arka planda forumları ve e-posta listelerinin arşivlerini de harıl hurul taradım, canımı sıkan şeylerin bir kısmını da o kaynaklardan yararlanarak halledebildim. E peki, Çağlar ya da Eki bana IM’den bir mesaj atsalardı da, “haydi gel, halledelim şu sıkıntıları” deseler, hayır mı derdim, demezdim tabii ki ama bunun doğru olmadığını da bilirdim. Fark ettiğiniz üzere sadece buraya yazıp (“derleyip”) ağlayıp sızlamakla kaldım – iddialarımın aksine, Gürer’i bile bunaltmadım (kim görmüş ama kim Eleni’yi öptüğümü). Neyse, uzadıkça uzuyor ama benden kaynaklı nahoş bir durum oluşmuş madem, yazmaya devam edeceğiz. Diyeceğim odur ki, bugün patrondan paparayı yemesem de, varacağım nokta (konvercıns) e-posta listeleri idi -diye tahmin ediyorum-, patron katalizör oldu şu aşamada. Bu bloga yazdıklarımı da sorularımın beta sürümleri diye algılayalım, bugün yarın listeye damlarlar nitekim. IM’den yine kişisel e-postadan farklı olarak da, ileride benzer sorunları yaşayacak olanlara referans olurlar. (Siz yine de Windows’dan vaz geçmeyin ama! 8P) Adım Emre Sururi, 23 yaşındayım, Pardusçu arkadaşlara başarılar dilerim.

Hamiş: wpa_supplicant.conf dosyamı yazdığım entry’de üniversiteye dair kullanıcı bilgilerimi de mars gibi vermişim, az evvel, bu girişin arifesinde fark ettim, bu da bana ders olsun, sopası yok nitekim…

“Pardus, ben ve arkadaşlar..” için 6 yorum

  1. hihihi ya da kihkihkih — Emre, Pardus’un Forum/Yorum fok ve füsüroloji sayfası yok mu ki sen kendine üstüne üzerine afiyet mecbur hissedip bizi mahküm ediyorsun blogunda yok bilmemne sürümü işe yaramadı, yok bilmemne kurulamadı’larına biz heyecanlanmak zorunda mıyız? Otur blog yaz adam gibi tembel olma anlam bozukluğu aşağıdakilerden hangisidir?

  2. aaaargh! — Pek sevgili Betül Hanımcığım;

    Kendisine Pardus adını veren bu korkunç cüz(?) işte böyle genç blog yazarlarımız arasında sinsice yayılmakta, onları işte bu şekilde dejenere etmelerdedir… Ne mutlu bana ki, sizin gibi, blogumu yakinen takip edip, beni ennnn doğru zamanda bu gaflet uykumdan uyandıran hemi de bunu bizzat benim ürettiğim gereçle gerçekleştiren gerekçelendiren ve dahi geçerken bir merhaba diyen, asil arkadaşlarım, okurlarım var. Amin.

  3. cok ya$a betul! — Ya Emre’cuğum, senin bu blogdaki yorumlari rss ile $edebilseydik ne guzel olurdu di mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir