ilhan irem

gün gelip de, ilhan irem hakkında bir yazı yazacağıma inanamazdım ama işte şekil A.. 8)

bugün sabah kalktığımda / evden çıktığımda / okula gelirken tatsızdım biraz. kahvaltımı yapmak için arada sırada gittiğim, odtü çarşı’nın alt katındaki, özsüt’ün yanındaki mantı evi’ne girdim (zaten özsüt ile ortak işletilmekte). bazı sabahlar burada omlet yiyorum, yanına da portakal suyu, çay. omleti çok güzel oluyor. bir yandan kahvaltımı yapıyor, bir yandan da makale için dün çizdiğim akış diyagramını inceliyordum ki, arka planda çalmakta olan ilhan irem’i fark ettim. önce bilmediğim bir şarkı söyledi, ardından da -tabii ki- ‘hayır, ben değilim, ben olamam yanındaki.. hayır, ben değilim yanıbaşındaki, öylesine dopdoluyken bugün gözlerim, nasıl da gülmüşüm o resimdeki gibi..’ ilhan irem’e özel bir düşkünlüğüm yoktur ama tahminimce her insanda olduğu gibi, bende de güzel, buruk, naif duygular uyandırır.. sabahki burukluğum giderek geçti, hatta tabağımdaki domateslerin tadını beğenmemin sebebinin, domatesleri kesen bıçağın muhtemelen öncesinde sarmısak kesiminde de kullanıldığını ve bu yüzden domateslerin üzerine sarmısak tadı yerleşmesi olduğunu bile fark edebildim (çok cezmi ersöz gördüm kendimi 8).

neyse, demem odur ki, güzel bir kahvaltının ve arka planda giden bir ilhan irem şarkısının geçiremeyeceği burukluk yoktur.

haydar ergülen, geçen hafta güzel bir ilhan irem yazısı yazmıştı, onu da buradan okuyabilirsiniz..

yiğit özgür - ilhan irem

“ilhan irem” için 2 yorum

  1. Konuşamıyorum — Geçen aylarda hatunun biri “Konuşamıyorum”u tekrar söylemişti. Klibinde Proust’un bir kitabı vardı (“Kayıp Zamanın Peşinde” galiba…) O şarkıyı dinlemeden önce ben de İlhan İrem’in şarkıyı ne kadar iyi söylediğini yazacağıma inanmazdım.

  2. ilhan irem’in klipleri — ilhan irem’in klipleri de başlı başına bir tez konusudur. onlar ne kitsch imgelem bombardımanlarıdır öyle. off ya: sağdan beyaz, kanat eklenmiş bir at üzerinde haremden kaçmışa benzeyen bir kız girer, soldan kuşlar uçar, bütün bunlar sisler içinde yapılmaktadır ve ilhan irem güneş gözlükleri ve siyah kazağı ile en önde şarkıyı söylemektedir, pat! diye kız kaybolur, yanıp sönerek geri gelir, tersten oynatılır çekimler, at geri geri gider, vb..

    not: bu yazdıklarımın hepsi doğru değil, abarttım ama o kadar da değil 8)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir