Dayanamadım, duramıyorum

Konsolosluk, vize vesaire işlemleri ile ilgili bilmeniz gerekenler:

* Konsolosluklar, vize işlemleri için günde 1 ya da 1.5 saat ayırmış, bu saatler dışında aradığınızda size bu saatlerde aramanız gerektiğini, bu saatlerde aradığınızda da sürekli meşgul çalan ya da size birkaç dilde “şu anda bütün hatlarımız doludur” demeyi öğreten kurum ve kuruluşlara denir.

* Konsolosluklar sizi aramaz, size kendiliğinden bilgi vermez. Aranmaktan da pek hoşlanmaz (bunu yukarıda da belirtmiştim zaten, değil mi)

* Diyelim çok elit bir insansınız (mesela ben), gideceğiniz ülke de bunun farkında ve sizi (bir) hayli skild migren (highly skilled migrant) olarak daha bir seviyor, bütün işlemlerinizi ışşşık hızıyla halledebileceğini söylüyor. Siz kılınızı bile kıpırdatmayın, okulunuz yapacak her bir şeyi.. YALAN! Turist olarak başvurun, ben oraya fuhuşa gidiyorum, kırmızı ışıklı yerlere gideceğim deyin, daha kolay vize çıkar. Para var mı para? OK bro.

Konsolosluk ve vize vs. bürokratik işlemlerin demir yasası: Çektiğiniz sıkıntıları bir kez işiniz hallolduktan sonra unutursunuz, bir bu, bir de doğum acıları unutulur, hatırlanmaz… (fısıltıyla okuyunuz: Bir dahaki sefere kadar! Bir-iki git Freddy.. Üç-dört Kapıyı ört..)

“Dayanamadım, duramıyorum” için 3 yorum

  1. Başlıksız — 30 Agustus resimleri ararken, butun o bayrak, ordu ve Ataturk goruntuleri icinde tek gozu bantli bir tip. Sonra bi bakiyim, vize mize ayni muhabbetler burda da. Aslinda bu kadar uzun yazmayip sirf gulen surat koyacaktim ama olur mu? Sukur, biz de 1 hafta icinde 2 vize basvurusu gucundeyiz burda. Arz ediyorum nedense.

  2. Poliyana gibi dusun bakayim — Selam,
    Nasil gidiyor isler? Ciktimi vize vs? Buroktratik isler bayar ama en azindan askerde baskasinin pisligini temizlemiyorsun.

    3 yil sonra mis gibi 21 gunde askerlik … oooh

    Mustafa

  3. Nein.. — Benim vize çıkmış durumda ama ne yazık ki Bengü ile Ece’ninki için hala bekliyoruz. Bu hafta çıkar diye ümit ediyoruz ama bakalım, hiçbir garantisi yok nitekim… Poffidi poff poff… Sen nasılsın, iyisinizdir inşallah cümle aileten…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir